Linnaeus - Parketvloeren

Blog - Plaatsen en renoveren van parketvloeren

Nieuws en updates over Linnaeus. Info over lopende projecten van plaatsing parket en renovatie bestaande parketvloeren. Info over onderhoud en zelf plaatsen van parket.

Gents appartement krijgt opfrissing

07 App gent voor.jpg

Getekend

Een bestaande massieve strokenparket is na enkele jaren toe aan een grondige renovatie. Een engelsvorm bestaande uit 1ste keus eik van 350 x 46mm. Rondom ligt een boord van 5cm in Afzelia.

07 App gent voor 3.jpg

Vakmanschap

Het parket is eerder geschuurd en het blijkt een delicate kwestie te zijn omwille van beperkte resterende hout dikte. Een aantal herstellingen zijn nodig zoals vast lijmen van losse stukke en vervangen van beschadigde latjes.

Onze jaren ervaring komen hier goed van pas. Met de nodige voorzichtigheid schuren we het parket tot een egale en propere vloer, klaar voor afwerking.

07 App gent 4.jpg

Vernieuwing

In de hal was uitvoerige waterschade en is 18m² parket verwijderd en zorgvuldig gerestoreerd, inclusief boord volgens bestaande patroon. Het parket is specifiek op maat gemaakt om aan te sluiten bij de bestaande parketvloer

07 App gent 5.jpg

Afwerking

De eigenaar wenst een klassieke afwerking en er wordt gekozen voor een vernis met een warm en traditioneel aspect. Het parket wordt hiermee in zijn ere hersteld.

Gents-appartement-parket-renovatie.jpg

Toekomst

Het parket is afgewerkt en in afwachting van een nieuwe huurder. Deze massieve traditionele vloer heeft alvast 9 levens in het verschiet..