Linnaeus - Parketvloeren

Blog - Plaatsen en renoveren van parketvloeren

Nieuws en updates over Linnaeus. Info over lopende projecten van plaatsing parket en renovatie bestaande parketvloeren. Info over onderhoud en zelf plaatsen van parket.

Renovatie van een Teak plankenvloer

Een voormalig tandenartsenpraktijk wordt omgevormd tot office ruimte. De teak plankenvloer werd 10 jaar geleden door ons geplaatst en heeft goed dienst gedaan. Teak bevat van nature etherische oliën en is daardoor zeer goed bestand tegen vuil en vocht. Bij uitstek geschikt dus voor intens belopen ruimtes of bijvoorbeeld een badkamer. Omwille van de uitstekende staat van het parket is gekozen om deze te behouden en aan te vullen met een nieuw gedeelte waar voorheen een tegel was geplaatst.

teak plankenvloer.jpg

Het voorbereiden van de ondergrond en de overgang van het bestaande naar het nieuwe gedeelte vragen enige aandacht. Enkele vloerdozen dienen verwijderd te worden en stukken hout worden ingevuld.

 

 

Na de herstellingen kan het schuren beginnen. Er worden tegelijk ook enkele kleurstalen geplaatst en de keuze valt voor een naturelle afwerking van de houten vloer. Er wordt rekening gehouden met de natuurstenen raam afwerking en uiteindelijke inrichting van kasten die op het parket komen zodat alles een coherent geheel vormt.

 
plannen interieur.jpg

Met dank aan de interieur architecte die feilloze plannen bezorgt en alle details tot in de puntjes heeft uitgewerkt.

 

 

 

Benieuwd naar het resultaat? Volg ons op facebook en blijf op de hoogte.